Zinde ve sağlıklı kalmak ve kilo vermek, çoğumuzun aldığı kararlar arasındadır. Hayatımızın bir ya da birkaç döneminde kilo verme kararı alırız. Bunun için sağlıklı olmanın yanı sıra, fit görünme isteği de bizi bu diyetlere daha çok yöneltir. ancak doğru diyeti seçmek, diyet ile ne elde edeceğinizi amaçladığınıza bağlıdır.
Diyet yaparak zihni ve bedeni canlı tutmak gibi farklı amaçlar, diyetin içerik ve adımlarını da değiştirir. Güvenli bir şekilde kilo vermenin ve uzak tutmanın en iyi yolu için uzman görüşleri, gerekir ise tetkikler gerekebilir. Daha fazla okumak, bilimsel verileri araştırmak da bu yönde destekleyici olabilir.
Kilo Vermeyi Zorlaştıran Etkenler Nelerdir?
Kilo vermeyi zorlaştıran etkenler, diyetin kişiye özel olması gerektiğini kanıtlar. Herkesin aynı diyet listesine uyması, hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir. Bu da Diyabet, yüksek kan şekeri ile sonuçlanan kronik bir durumdur. Seviyelerinizi nasıl kontrol altına alacağınız ve sağlıklı kalacağınız yani doğru diyet nasıl yapılır sorusu, ana noktadır.
Kilo vermeyi zorlaştıran etkenlerin başında bazı hastalıklar gelir. İnsülin direnci ve diyabet, kilo vermeyi en zorlaştıran problemlerdir. Ve takip, tedavi gerektirir. Bir hastalık mevcut ise diyet kesinlikle uzman tarafından verilmelidir. Bunun dışında kişilerin dikkat etmesi gereken bazı detaylar vardır. Bunlar, ortak olarak sağlığa zararlı olan davranış ve gıdalardan uzaklaşmayı kapsamaktadır.
Doğru diyet nasıl yapılır? Kilo vermeye, diyabetinizi yönetmeye veya daha sağlıklı beslenmeye çalışmanız, tüm bu sıralananları göz önünde bulundurmanızı amaçlar. Kasları şişirmeye katkıda bulunan besin takviyeleri yiyen vücut geliştiriciler ve sporcular genellikle beslenmede kurutma diyetini izlerler. Bu isim farklı şekillerde de tanımlanabilir. Ve diyet, kasların sağlığını ve gücünü etkilemeden yağ yakma ve kilo kaybetme konusundaki etkinliği ile karakterizedir. Kaslara bakmadan sadece kilo ve yağ kaybetmeye odaklanan diğer yaygın diyet rejimlerinin aksine doğru diyet, en iyi yoldur.
Doğru Diyet İçin Nasıl Bir Yol İzlenir?
Et, balık, yumurta ve süt ürünlerini içeren gıdalar, diyet listesinde yer alan gıdalardandır. Bunların yanı sıra, sindirim sürecini yavaşlatan ve daha uzun süre tokluk hissini artıran lif yemenin sürdürülmesini de içerir.
Egzersizi sürdürmek de önem taşır. Balık, fındık, zeytinyağı ve avokadoda bulunan “omega-3” sağlık ve diyet için çok gereklidir. İçeriği olan sağlıklı yağları yiyebilirsiniz. Konserve yiyecekler ve patates cipsi, tatlılar, kekler ve hazır yiyecekler gibi doymuş yağ içeren besinlerden kaçının. Metabolizmayı korumak için bu diyeti uygularken tüketilen karbonhidrat miktarını, tamamen kaçınmadan belirlemek gerekir. Çeşitli besinlerden oluşan kahvaltı yemeye özen göstererek, öğünleri günde beş öğüne bölebilirsiniz.
Önemli besin maddelerindeki zenginlikleri için çiğ badem, kiraz, limon, kepekli tahıllar yiyin. Yağ yakmada yardımcı olan en önemli faktörlerden biri olan yeterli dinlenme ve uyku almaktır.
Yorumlar kapatıldı.