İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Glutatyon En Çok Nerede Bulunur?

Glutatyon en çok karaciğerde bulunur, ancak vücudun saç ve tırnak gibi diğer kısımlarında da bulunur. Bu madde hücrelere ve dokulara antioksidan koruma sağlayabilir. Bazı tıbbi durumları olanların glutatyon kullanamayacağını belirtmek önemlidir.

Glutatyon, hücreleri ve dokuları oksidatif hasardan korumaya yardımcı olur – serbest radikaller olarak bilinen kararsız moleküllerin neden olduğu bir süreç. Bu hücresel savunma sistemi, bu zararlı maddeleri hücreye herhangi bir zarar vermeden önce etkisiz hale getirir. Glutatyon ayrıca cildinizin yüzeyini yağlayan ve kuruluğu önleyen sebum üretimini düzenleyerek sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olur.

Glutatyonu Kimler Kullanamaz?

Glutatyon, karaciğerde üretilen doğal bir antioksidandır. Vücuttaki birçok süreç için önemlidir ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.

Glutatyon kullanamayan kişiler:

-Kemoterapi gibi belirli ilaç türlerini alanlar, bu ilaçları alırken başka bir antioksidan formuna sahip olamayacakları için glutatyon takviyesi alamayabilir.

-Hamile veya emziren kadınlar, vücutları daha fazla glutatyona ihtiyaç duyduğundan ve gıda kaynaklarından veya takviyelerinden yeterince alamayacakları için glutatyon takviyesi almamalıdır.

-Ağır böbrek hastalığı olan kişiler, sistemlerinde çok fazla glutatyon varsa böbrek yetmezliği gelişebileceğinden glutatyon takviyesi almamalıdır.

Glutatyon Ciltte Ne İşe Yarar

Glutatyon Ciltte Ne İşe Yarar?

Glutatyon, UV radyasyonuna maruz kalmanın neden olduğu oksidatif stresin hafifletilmesinde rol oynar ve hücre zarlarını stabilize eder. Glutatyon ayrıca kolajen ve elastin üretimini artırır, çevresel kirleticilerin neden olduğu hasarı tedavi eder ve hücresel dönüşüm oranını artırmaya yardımcı olur. Glutatyonun cilt sağlığı için pek çok faydası olmasına rağmen, sadece topikal tedaviler mevcuttur.

Glutatyon, vücuttaki ağır indirgeyici ajanları kontrol eden ve kontrolden çıkmalarını engelleyen hücreler içinde önemli bir moleküldür. Glutatyonun ciltte ne yaptığını merak edenler için, UV radyasyonuna maruz kalmanın neden olduğu oksidatif stresi azaltır, hücre zarlarını stabilize etmeye yardımcı olur, çevresel kirleticilerden zarar görmüş cildi yatıştırır ve hücresel dönüşüm oranlarını artırmaya yardımcı olur, bu da onu bileşen adayı yapacaktır.  Vücut belirli faktörlere maruz kaldığında zararlı maddelerden kendini korumak ve sitotoksik etkilerini azaltmak için glutatyon üretebilir. Bu, hidrojen sülfür, kortikosteroidler ve alkilleyici ajanlara maruz kalmaya yanıt olarak gözlendi. Buna yanıt olarak doku glutatyon içeriğinin arttığı durumlar da vardır.

Yorumlar kapatıldı.