Her muhabbet kuşu konuşur mu şeklinde merak edilen bir konu bulunmaktadır. Gerçekten de muhabbet kuşları, sahip oldukları dil ve gırtlak yapısı sayesinde kelimeleri çok düzgün olarak söyleyebilmektedir. Ülkemizde ise papağanın konuşan bir kuş olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Fakat muhabbet kuşları papağandan daha zekidir diyebiliriz. Kuş türleri arasında ev ortamına ve insana çabuk uyum sağlayabilen ve aynı zamanda konuşabilen en hareketli kuşlardan biri de muhabbet kuşları olmaktadır. Çoğu muhabbet kuşu sahibi kuşlarının konuşmasını istemektedir. Muhabbet kuşları arasında bazı türler çabuk konuşabilirken bazılarında ise bu süre gecikebilmektedir.
Muhabbet kuşları ortalama 7 – 8 yıl kadar yaşamaktadır. Yaşama süreleri beslenme ve bakım sürelerine göre değişiklik gösterse de ortalama bu kadar ömürleri vardır. İyi bakılmış ve beslenmiş muhabbet kuşu elbette daha fazla yaşamaktadır. Bu nedenle muhabbet kuşlarının bakımı ve beslenmesi çok önemlidir diyebiliriz. Eğer yavru bir muhabbet kuşunuz varsa ilk etapta ona kabuklu yemler vermek çok önemlidir. Muhabbet kuşlarının kanatlarının parlak olması ve sürekli hareket eder nitelikte olması gerekmektedir. Aksi durumlarda muhabbet kuşunun sağlıklı olduğu söylenemez.
Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Her muhabbet kuşu konuşur mu sorusuna evet şeklinde yanıt verebiliriz. Muhabbet kuşunuzu konuşturmak istiyorsanız buna ciddi bir emek ve süre sarf etmeniz gerekmektedir. Sürekli olarak muhabbet kuşunuzla konuşmanız ve özellikle söylemesini istediğiniz kelimeleri sık sık tekrarlamanız gerekmektedir. Muhabbet kuşları tekrar etmeyi son derece hızlı bir şekilde öğrenebilmektedir. Çıkardığınız sesleri muhabbet kuşunuz dikkatle dinliyorsa, zamanı geldiğinde bunları tekrarlamaktan hiç de geri durmayacaktır. Öte yandan bu eğitim sürecini kolaylaştırmak adına sesinizi telefona kaydedebilir ve sürekli bunu tekrarlatabilirsiniz.
Muhabbet kuşu besleyen herkes kuşunun konuşmasını istemektedir. Ancak muhabbet kuşunun konuşma süreci tamamen sizle alakalı bir durumdur. Erkek muhabbet kuşlarının dişi muhabbet kuşlarına göre konuşma süresi daha hızlıdır. Dişi muhabbet kuşlarında bir elin parmaklarını geçmeyecek kelime kapasitesi varken, erkek muhabbet kuşlarında bu 10 katına çıkmaktadır.
Muhabbet kuşları doğduktan 1 ay kadar sonra muhabbet kuşu yemi yiyebilirler. Yeni doğmuş muhabbet kuşunu eğitmek daha kolay olmaktadır. Dolayısıyla henüz bir muhabbet kuşu sahiplenmediyseniz bu noktada yavru bir kuş sahiplenmek çok daha avantajlı olacaktır. Muhabbet kuşunu eğitirken onların dikkatini dağıtacak materyallerden uzak durmanız gerekmektedir. Bu nedenle eğitim sırasında ayna, top vb. materyallerden uzak durmalısınız. Bu şekilde dikkatleri dağılmayarak size odaklanacaklardır. Eğer yeni bir muhabbet kuşu alma planınız varsa, ikinci bir kuş, konuşmasını istediğiniz kuşun dikkatini dağıtacaktır. Bu nedenle bu planınızı ikinci bir vakte erteleyebilirsiniz. Ülkemizde babacık, aşkım, cici kuş gibi kelimeler, en çok öğretilen kelimeler arasındadır.
Hangi Tür Muhabbet Kuşu Konuşur?
Açık yeşil muhabbet kuşları ülkemizde sıkça görülen muhabbet kuşlarındandır. Başları sarı, gövdeleri açık yeşil renktedir. Karakteristik özelliklerinde bu bulunmaktadır. Genellikle kuyruk renkleri ise koyu mavidir. Ayakları gri renktedir. Açık yeşil muhabbet kuşları ayrıca en hızlı kelime öğrenen ve konuşan kuşlardır. Boyları 18 cm civarında olabilmektedir. İyi bir bakım ile 15 yıla kadar yaşayabilmektedir.
Muhabbet kuşlarının çabuk konuşması, ne zaman konuşacağı tamamen size bağlıdır. Bu nedenle muhabbet kuşunuzu eğitecek şekilde ona sürekli olarak söylemesini istediğiniz kelimeleri tekrarlayabilirsiniz. Bir süre sonra muhabbet kuşunuzun bu kelimeleri tekrar ettiğini göreceksiniz. Ayrıca iyi bir bakım ile sağlıklı bir şekilde yaşamalarını sağlayabilirsiniz. Böylelikle çok daha uzun süreler boyunca muhabbet kuşunuz yaşayacaktır. Eğitim sırasında dikkati dağıtıcı unsurlardan muhakkak uzaklaşmalısınız.
İlk yorum yapan siz olun