İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Su Diyeti Nedir?

Kilo vermekte zorlanan ya da kısa süre içerisinde kilo vermek isteyenler, farklı diyet listelerini araştırırlar. Bu anlamda birçok diyet listesine ulaşmak mümkündür. Ancak, bunlar arasında en öne çıkanlardan biri; “su diyeti”’dir. Bu diyette verilenlere uymak ve amacını algılamak, en önemli nokta olarak söylenebilir. Sıvı alımı ve diğer besinlerin denk şekilde olması, günlük vitamin ve mineral eksikliği yaşamanın önüne geçer.

Su diyetinde amaç; günlük sıvı alımını arttırmak olarak ifade edilebilir. Bu sayede de vücuttaki toksinler ve ödem olarak belirtilen şişliklerin giderilmesi kolaylaşır. Aynı zamanda sıvı alımını arttırmak, sindirim için de desteklenen seçenekler arasında yer alır. Bu da kilo vermeye yardımcı olan en temel unsurlardandır.

Diyet Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diyet yaparken genellikle belirli hastalıklar var ise dikkatli olunmalıdır. En zararsız yöntemlerden biri olan su diyetinde de diğerlerinde olduğu gibi kalp ve şeker gibi hastalıklara sahip olanların hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Bu sayede mevcut diyetten en etkin verim alınabilmektedir. O halde su diyeti yaparken nelere dikkat etmek gerekir

Su diyetinde mevcut diyet listesine uymak çok önemlidir. Bilinçsiz olarak ekleme çıkarma yapmak, diyetin başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle su diyeti yaparken bilinçli adımlar atmak ve gereken süreyi aşmamak önerilmektedir.

Örnek Su Diyeti Listesi Nasıl Olmalıdır?

Sabah: 1 bardak ılık şekilde içilecek limonlu su sonrasında kahvaltı ile birlikte1 bardak portakal, greyfurt suyu, 2 dilim taze ananas, 6 tane çilek ya da farklı bir kırmızı meyve ve 2 kaşık kadar da yulaf ezmesi.


Ara Öğün: 1 bardak ıhlamur ya da papatya ile melisa çayı, 1 bardak ılık (sıcağa yakın) su ve 1 çay zencefil tozuyla hazırlanmış çay.


Öğlen: 2 bardak su ile 2 kâse kadar sebze çorbası. Bunların yanında bol porsiyon bir yeşil salata (avokado – turp, tere, maydanoz, roka, domates ve limon)


Ara öğün 1: 3 tane ceviz (Ara öğün denilen öğünler, 1 Saat aralıklar ile tüketilmelidir).


Ara öğün 2: 2 dilim taze ananas ile 1 Elma ve 1 bardak zencefil çayı.


Ara öğün 3: 1 dilim tam buğday ya da çavdar ekmeği ve 1 dilim az yağlı peynir, salatalık, maydanoz ve domates. 1 bardak sıcak olarak tüketilecek papatya çayı.


Akşam: 2 bardak su ile hazırlanan 2 kâse kadar sebze çorbası. Sonrasında ise 1 porsiyon sebze haşlama (tercihe göre üstüne az miktarda olacak şekilde zeytin yağı ile bol limon ve keten tohumu da eklenebilir) 1 porsiyon probiyotik yoğurt.


Ara öğün: Son öğünde ise 2 dilim ananas ile 18-20 adet siyah çekirdekli üzüm, 4 adet taze kayısı. Ve öğünü tamamlamak için 2 bardak ılık ya da sıcağa yakın limonlu suyu yavaş yavaş (birden içilmemeli) içebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.